Julegaver 2008: Koranen er et hit


Da danskerne fejrede Jesu fødsel og spiste den traditionelle julemiddag anno 2006, blev mange mødt af en udgave af Koranen, da familiens julegaver blev pakket op.

Dette vurderes bl.a. ud fra at der i måneden op til jul blev solgt omkring 5.000 eksemplarer af bogen. Det svarer til at der dagligt blev solgt ca. 170 koraner i de danske boghandler.
Det er en ny oversættelse af bogen, der i høj grad resulterede i det høje salgstal sidste års julemåned.

Den er udgivet af Forlaget Vandkunsten, oversat af filolog Ellen Wulff og er udkommet med et førsteoplag på 10.000 eksemplarer. Dvs. julen 2006 har altså sikret, at halvdelen er revet væk.
To uger efter, at bogen blev udgivet, røg den da også direkte ind som nummer to på faglitteraturens bestsellerlister, og det kan boghandlere i hele landet mærke.

Udover at hitte når folk køber julegaver, ønsker mange sig koranen i fødselsdagsgave eller som anden gave – da det er en speciel og anderledes ting, der signalerer samfundsbevidsthed og religion/kulturinteresse fra både modtager og afsender.

Gaverne kan købes året rundt



Mange danskere sparer penge ved at købe årets julegaver længe før jul. Det er impulskøb, prisstigninger og dårlig samvittighed der gør familiens julegaver dyrere end de behøver at være. Tina Leholt udtaler:

"Jeg køber i snit 2 julegaver om måneden - primært fra Internettet. På den måde har jeg købt alle de julegaver jeg skal uden at føle store lommesmerter. Både fordi produkterne generelt er billigere udenfor julesæsonen og fordi de indkøbte julegaver er fordelt jævnt ud over hele året."


Hvilke julegaver hitter?



Der er altid spekulationer om hvilke julegaver der bliver det helt store hit, og i år er naturligvis ingen undtagelse. Sidste års populæreste julegaver var umiddelbart Carlsbergs fadølsanlæg og Burberrys klassiske halstørklæder. Ganske stort et hit var det dog også at give godtgørende julegaver, såsom en ged til en afrikansk familie.
I dette år forventes firmaernes "esser i ærmerne" at blive præsenteret efter august-måned, hvor kampen om hvilke gaver der sælges flest af allerede begynder.